ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ»

Για δεύτερη χρονιά η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού συνδιοργανώνουν ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΑΠΗΣ &ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ μεταξύ μαθητών – γονέων- δασκάλων-καθηγητών. Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 16-12-2018 στις 10:30 στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού « Θεόδωρος Πούτος» (Σολωμού 3, Κορυδαλλός) με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Η παρουσία και η προσφορά όλων μας είναι σημαντική.    

Read More

Έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών μαθητών και εκπαιδευτικών Σχολείων Κορυδαλλού.

  Στις 2 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια τις έκθεσης  «Σχολεία τέχνας κατεργάζεται» που οργάνωσε η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά (κορυδαλλού). Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και καθηγητών του Κορυδαλλού φιλοξενήθηκαν από τις 2 – 6 Μαΐου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου και 5ου Λυκείου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά  όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση της έκθεσης. Επίσης ευχαριστούμε τα σχολεία και τους καθηγητές που συμμετείχαν  καθώς και το 3ο και 5ο Λύκειο που μας παραχώρησαν το χώρο για την υλοποίηση της έκθεσης.

Read More

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 Η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά στην προσπάθεια ανάδειξης της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά έκθεση των έργων τους. Προτείνει ως εκθεσιακό χώρο το θεατράκι του 5ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, από 2 έως 6 Μαΐου 2018 και με γενικό τίτλο «Σχολεία Τέχνας κατεργάζονται». Ως εκθέματα μπορούν να παρουσιαστούν έργα εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, «εγκαταστάσεις»), έργα φωτογραφίας, εφαρμοσμένων τεχνών (συνθέσεις, εκτυπώσεις , αφίσα, ψηφιδωτό, κόσμημα, δημιουργίες στο χώρο), καθώς και τεχνολογίες κατασκευών (μακέτες, φωτό)  Σας καλούμε να ορίσετε έναν τουλάχιστον εκπαιδευτικό ως εκπρόσωπο του σχολείου…

Read More

“ΤΙ ΣΧΟΛΕΊΟ ΘΈΛΟΥΜΕ”

Το όραμα για την παιδεία είναι το αντικείμενο της συζήτησης που συνδιοργανώνεται από την Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240). Ομιλητές είναι ο Γεράσιμος Κουζέλης (Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η Μαριάννα Πρωτονοταρίου (Γραμματέας Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ) και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος (Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναζήτησης για το «Τι σχολείο θέλουμε;» εμείς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί…

Read More

Ολοκλήρωση της έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργιών μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων του Κορυδαλλού

    Την Τρίτη 9 Μαΐου ολοκληρώθηκε η έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά, από τη Β? ΕΛΜΕ Πειραιά. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών και καθηγητών του Κορυδαλλού φιλοξενήθηκαν από τις 5-9 Μαΐου  στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού  “Μ. Μερκούρη”.      Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση της έκθεσης. Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, τον συνάδελφο και οργ. γραμματέα της Β? ΕΛΜΕ Πειραιά Κώστα Αναστασόπουλο για τον συντονισμό και την οργάνωση της έκθεση, τις συναδέλφους Φωτεινή Γκόγκου, για τη δημιουργία της αφίσας και…

Read More

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τη φετινή άνοιξη κατά το τριήμερο Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαϊου 2017 στην αίθουσα Πλειάδες (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυδαλλού).

Read More

Δημοκρατική Παιδεία

Η ρητορική του μίσους, της ξενοφοβίας, της ανελαστικότητας στην διαφορετικότητα και εν τέλει του φασισμού προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Για τον λόγο αυτό η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού ? Αγ. Βαρβάρας και τον Δήμο Κορυδαλλού συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τη «Δημοκρατική Παιδεία».

Read More

Παιδεία της Δημοκρατίας ως πρόταγμα στην κρίση της Δημοκρατίας

{gallery}EKDILOSIS/dkorydallou.JPG{/gallery}

                                                                              15/09/2014, 12:00
      Διανύοντας μία περίοδο καθολικότερης κρίσης, η σχέση Δημοκρατίας και Παιδείας οφείλει να τεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου   

      εκπαιδευτικού  λόγου. Συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στις 15/09/2014,  

      στις   12.00, οργανώνει ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Παιδεία της Δημοκρατίας ως πρόταγμα στην κρίση της Δημοκρατίας».

Read More

Ομιλία για την Α΄ Λυκείου

Την Τετάρτη 21-05-2014 η Β ΄ΕΛΜΕ Πειραιά (Σχολεία Κορυδαλλού) πραγματοποίησε ενημέρωση συζήτηση με θέμα τις αλλαγές στην Α΄ Λυκείου.
Κύριος ομιλητής ήταν ο κύριος Χαραμής Π. πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ και παρουσίασε όλες τις αλλαγές στην Α΄ Λυκείου .

Read More

Eνημέρωση-συζήτηση σχετικά με το συνταξιοδοτικό

Την Πέμπτη 6-3-2914 η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά (Σχολεία Κορυδαλλού) πραγματοποίησε στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με το συνταξιοδοτικό.
   Βασικός εισηγητής ήταν ο δικηγόρος κ. Διονύσιος Τεμπονέρας ο οποίος παρέχει υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου της ΟΛΜΕ σε θέματα:
α)         Ασφαλιστικά ? Συνταξιοδοτικά
β)         Διοικητικά ? Πειθαρχικά
   Αφού έγινε ενημέρωση από τον κ. Τεμπονέρα για το συνταξιοδοτικό ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους στις οποίες απάντησε.

Read More