ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 Όσοι συνάδελφοι τυχαίνει να έχουν επισκεφθεί ή διδάξει στο 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού “Γεώργιος Ζουγανέλης”, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι τα σχολεία των φυλακών αποτελούν ίσως τη μόνη σοβαρή προσπάθεια επανένταξης των κρατουμένων που γίνεται από την πολιτεία. Κατόπιν ενημέρωσης του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά τη Δευτέρα 19/12/2016 από τη Διευθύντρια του 2ου Σ.Δ.Ε Κορυδαλλού «Γιώργος Ζουγανέλης» Κούτουλα Παγώνα για τα προβλήματα του σχολείου που λειτουργεί στις φυλακές και των μαθητών-κρατουμένων, η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε την Τρίτη 20/12/2016 με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα…

Read More

Ενημέρωση για το ασφαλιστικό

Ασφαλιστικό

Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά σας προσκαλεί στην ενημέρωση για το ασφαλιστικό που διοργανώνει με ομιλητή τον Δικηγόρο της ΟΛΜΕ κ. Μιχαήλ Φιλιππίδη την Τέταρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 14.30.  Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240).

Read More

Για τα ωράρια των εκπαιδευτικών

Στα χρόνια της κρίσης το αγαθό της παιδείας έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα λόγω των επιβαλλόμενων οικονομικών περικοπών. Τα σχολεία μας υποχρηματοδοτούνται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Πέρα όμως από τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή η εκπαίδευση των παιδιών μας πλέον πλήττεται ακόμα πιο άμεσα.

Read More

Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης μέσα στον Αύγουστο- Από Σεπτέμβριο για Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς

Με έγγραφο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, που στάλθηκε σε όλα τα στελέχη εκπάιδευσης, δίνεται εντολή:Α.Μέχρι 31 Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης.Β. Από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολείων και στη συνέχεια των καθηγητών ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Read More

Τι αλλάζει στις απουσίες των μαθητών και στους όρους δικαιολόγησης

Στο άρθρο 54 του Ν. 4115/2013 (Α΄ 24) με θέμα «Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνονται νέες ρυθμίσεις σχετικά με τη δικαιολόγηση των απουσιών.

Read More