ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ?ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

  didepeiraiaΤην Πέμπτη 13-6-2013 η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά έλαβε μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και παράσταση στο γραφείο της Διευθύντριας κας Μανδαλή.

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος επίσης το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Κορυδαλλού, μέλη συλλόγων Γονέων των σχολείων του Κορυδαλλού και Συλλόγων Γονέων σχολείων του Πειραιά, ως εκπρόσωποι του Δήμου Κορυδαλλού οι κκ Μακρινός Γ. και Καλούδης Κ., η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Πειραιά και Αττικής.

 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας δηλώθηκε στη Διευθύντρια η ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε χωροταξική κατανομή των Γυμνασίων και Λυκείων με καθαρό σκοπό τη μείωση των τμημάτων και με μόνο κριτήριο την επιπλέον εξοικονόμηση καθηγητών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Επίσης τέθηκε με δυναμικό τρόπο από τις ΕΛΜΕ και από τους Γονείς η αντίθεση στην πρόθεση της Διοίκησης για μεταφορά μαθητών σε άλλο Λύκειο, αν δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός στις κατευθύνσεις.

Ζητήθηκε από τη Διευθύντρια να παραμείνουν τα τμήματα ως είχαν υπολογιστεί από την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή να επανεξετάσει τη δημιουργία των τμημάτων στην πρώτη τάξη των σχολείων μόνο με παιδαγωγικά κριτήρια και όχι αυθαίρετα να υπολογίζει τα νέα τμήματα με αριθμό μαθητών πάνω από 25. Επίσης, ζητήθηκε να μην πιέζονται οι Διευθυντές των σχολείων με προφορικές εντολές να μην κάνουν μεταγραφές κλπ, ώστε να μην ξεπεράσει ο αριθμός των μαθητών το πολλαπλάσιο του 27 και δημιουργηθεί νέο τμήμα.

Η κα Μανδαλή είπε ότι το Σεπτέμβριο θα επανεξεταστούν κάποιες περιπτώσεις όταν ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά οριακά τα πολλαπλάσια του 27, δηλαδή να δημιουργείται επιπλέον τμήμα όπως και στις περιπτώσεις μικρών αιθουσών.

Όμως της τονίστηκε ότι τότε θα είναι αργά γιατί η διαθεσιμότητα των συναδέρφων θα υπολογιστεί αμέσως με τα τμήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Στο μόνο πράγμα που δεσμεύτηκε ήταν ότι θα στείλει τις προτάσεις των Διευθυντών των Λυκείων για τα τμήματα των κατευθύνσεων στον Περιφερικό Διευθυντή, χωρίς να κάνει η ίδια πρόταση, και ό,τι αποφασίσει εκείνος.

Επίσης ζητήσαμε να ταυτιστεί με την εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ Πειραιά ότι δεν θα υπάρξουν πλεονάζοντες καθηγητές σύμφωνα με τα δεδομένα και τα προβλεπόμενα για την περιοχή μας, αλλά αρνήθηκε για άλλη μια φορά.

Συνάδελφοι, θεωρούμε ότι ήταν μια πρώτη σημαντική παρέμβαση που έδειξε ότι πρέπει να κινηθούμε ενωμένοι καθηγητές, γονείς και Δήμος. Ασκήθηκε μεγάλη πίεση από όλους, που πρέπει να συνεχιστεί με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κορυδαλλού τόνισαν στην κα Μανδαλή ότι ο Δήμος δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς της και θα κάνει το παν για να μην υλοποιηθούν.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να περάσουν τα μέτρα αυτά.

   Θα συνεχίσουμε την ενημέρωση που κάνουμε στα σχολεία και στους γονείς για να μεγαλώσει το μέτωπο ενάντια στα αντιπαιδαγωγικά μέτρα που παίρνονται εις βάρος των μαθητών μας και των γονιών τους, γιατί θέλουν να θυσιάσουν τη δημόσια παιδεία στο βωμό της επίτευξης των στόχων του μνημονίου για 47% μείωση των δαπανών.

Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι Σύλλογοι Γονέων να στηρίξουν τα σχολεία και τους Διευθυντές που θα θελήσουν εφαρμόζοντας τον νόμο (τι ειρωνεία;) να σπάσουν το σχεδιασμό μειώσεις των τμημάτων.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημόσια δωρεάν παιδεία και να παλέψουμε για την ποιοτική της αναβάθμιση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τη δουλειά μας και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.