Προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

adedyΣτην προγραμματισμένη συνεδρίαση του το Γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έγινε στις 30 Αυγούστου πείρε απόφαση να κλιμακώσει τους αγώνες των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε θέματα διαθεσιμότητας και απολύσεων που έχει στόχο την διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών δομών του Κοινωνικού Κράτους.
 
Αποφάσισε λοιπόν το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τα εξής :
 
1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.
 
2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.
 
3. Από την Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.
 
4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013.