ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της 2/9/2013 συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως πρόταση ομάδας εκπαιδευτικών για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση τομέων στο ΕΠΑΛ. Μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα ο σύλλογος εκπαιδευτικών:

 

 1. Θεωρεί εντελώς παράλογη την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να καταργηθούν οι τομείς Υγείας- Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από το ΕΠΑΛ, οι απόφοιτοι των οποίων είχαν ισχυρή παρουσία στην αγορά εργασίας.

2.   Κρίνει άνιση τη μεταχείριση των μαθητών που θα ήθελαν να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο από το ΕΠΑΛ παρακολουθώντας τμήματα των τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών κι έτσι θα είναι υποχρεωμένοι μετά τη λυκειακή εκπαίδευση να παρακολουθήσουν ΙΕΚ , τα οποία διαθέτουν θέσεις λιγότερες από τη ζήτηση τους. Αυτό Θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τους λόγους αυτούς ο σύλλογος ζητάει την επαναφορά στο ΕΠΑΛ των τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις του,ς.