Ψήφισμα διαμαρτυρίας Των μαθητών της ΕΠΑ.Σ Κορυδαλλού

   2     Είμαστε μαθητές από τις Δυτικές Εργατικές Συνοικίες. Μετά τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαπιστώσαμε ότι βρεθήκαμε σε ένα σχολείο που δυστυχώς στην ουσία δεν υφίσταται.

   Το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της «αναβάθμισης» της Παιδείας, αντί να σταθεί στο πλευρό των μαθητών που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να πάρουν ένα πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και να βγουν στην αγορά εργασίας, στην κυριολεξία μας ρίχνει στον ΚΑΙΑΔΑ. Οι καταργούμενες ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. με τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, βρίσκονται σήμερα στο έλεος της κατάρτισης και των ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.

     Οι μαθητές της Α΄ΕΠΑ.Σ. που παραβρεθήκαμε στον Αγιασμό, αναρωτιόμαστε:

      Επιλέξαμε μια ειδικότητα που μας αρέσει και θέλουμε να ακολουθήσουμε συγκεκριμένο επάγγελμα. «Που θα πάμε; Τι πτυχίο θα πάρουμε; Πόσα θα πρέπει να πληρώσουμε για να μάθουμε μια Τέχνη; Που θα βρουν οι οικογένειες μας τα χρήματα για να σπουδάσουμε;»

 

Απλά ερωτήματα, κύριοι!!!!!!!!!!!!

  Οι μαθητές της Β΄ΕΠΑ.Σ. που θα συνεχίσουμε φέτος να φοιτούμε στις κατηργημένες ειδικότητες ακόμα αναρωτιόμαστε: «βρεθήκαμε στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κανένας καθηγητής ειδικότητας δεν είναι στην θέση του γιατί τους έθεσαν σε διαθεσιμότητα!!!!!

 

Πως θα τελειώσουμε την φετινή χρονιά;

Με ποιους καθηγητές;

 

Είναι δυνατόν οι ωρομίσθιοι που θα έρθουν, προφανώς με μηδενική πείρα στην εκπαίδευση, να έχουν την εμπειρία των 10 & 20 χρόνων των καθηγητών μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα;

Τι γνώσεις θα πάρουμε;

 

Τι πτυχία θα πάρουμε;»

 

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!!

ΕΚΛΗΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!!!

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ & ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!!!

 

Οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Κορυδαλλού.