Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

1BΑγαπητοί συμπολίτες,

Εμείς οι καθηγητές (ΕΛΜΕ Β?ΠΕΙΡΑΙΑ), οι δάσκαλοι και η Ένωση Γονέων Κορυδαλλού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε γι? αυτά που συμβαίνουν στην Παιδεία.

Ξαφνικά δεν τρελαθήκαμε όλοι μαζί, Πανεπιστημιακοί, καθηγητές, δάσκαλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς που απεργούν.

 

Γιατί απεργούμε;

  1. 1)Καταργείται το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο
  2. 2)Απέλυσαν 2300 καθηγητές οι οποίοι δεν μπήκαν απ? την πίσω πόρτα, αλλά με την επετηρίδα, το αξιοκρατικότερο μέσο διορισμού, ή ΑΣΕΠ.

   Γιατί τους απέλυσαν; Γιατί κατήργησαν σε μια νύχτα 49 ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Ποιες; Παραϊατρικά, βρεφονηπιοκόμοι, γραφίστες, φυσιοθεραπευτές, κομμώτριες, αισθητικοί κ.α. Συγχρόνως άνοιξαν 27 ιδιωτικά ΙΕΚ στις ίδιες ειδικότητες (ένα από αυτά εγκαινίασε ο Υπουργός Παιδείας)

  1. 3)Πού νομίζεται ότι θα πάνε τα παιδιά μας που ως τώρα είχαν την δυνατότητα να μάθουν μια τέχνη; Αυτά που έχουν λεφτά οι γονείς τους, στα ιδιωτικά. Αυτά που δεν έχουν; Μήπως στο δρόμο; Μήπως θα χαθούν άδικα στη μαύρη εργασία; Γιατί μένοντας στο σχολείο είναι προστατευμένα και κερδίζουμε χρόνο μέχρι να ωριμάσουν, να σκεφτούν τι θέλουν να κάνουν.
  2. 4)Ποιος αποφασίζει τις αλλαγές στα μαθήματα που διδάσκονται και φτάνουμε στο τραγικό σημείο να διδάσκεται πχ. η Φυσική στην Α? Γυμνασίου χωρίς να έχει γραφτεί καν βιβλίο; Οι αλλαγές αυτές είναι αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές.
  3. 5)Οι εξετάσεις Λυκείου θα γίνονται με Τράπεζα θεμάτων κατά 50% κι όχι όπως μέχρι σήμερα με την ιδιαίτερη προσωπική σχέση που είχαμε με τους μαθητές μας, γνωρίζοντας το επίπεδο μάθησης τους, τα οικογενειακά τους προβλήματα κλπ. Στην ουσία πρόκειται για Πανελλαδικές Εξετάσεις σε όλες τις τάξεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο μαθημάτων απ? το Λύκειο.
  4. 6)Ορίζεται ως βάση το 10 σε όλα τα μαθήματα και ιδιαίτερα ο μαθητής πρέπει να έχει στα Αρχαία Ελληνικά 10 και στα μαθηματικά 10 και όχι 9.5 που απαιτούνται μέχρι τώρα. Σύμφωνα με δημοσίευση συναδέλφων απ? τη Δυτική Θεσσαλονίκη: << Σε 123 μαθητές της Α? Λυκείου το έτος 2012-2013 είχαμε τα εξής αποτελέσματα: 119 προάγονται και 4 παραπέμπονται ενώ με το Νέο Λύκειο 87 προάγονται και 36 παραπέμπονται. Δηλαδή το 30% των μαθητών είναι εκτός Σχολείου >>

 

Ποιοι νομίζετε ότι είναι αυτοί οι μαθητές;

Είναι τα δικά μας παιδιά, που δεν θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές των ιδιωτικών Λυκείων, οι οποίοι με τα πληρωμένα απολυτήρια θα προηγούνται των παιδιών μας στη συνέχιση των σπουδών τους και στην εύρεση εργασίας.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για καλύτερο σχολείο.

Ότι δεν ενδιαφέρονται για τους μαθητές και την ποιότητα της Εκπαίδευσης.

                                                                

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ

ΓΙ?ΑΥΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ