Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δ.Ε. Πειραιά για «Συμπτήξεις τμημάτων»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με το θέμα της σύμπτυξης τμημάτων που επιχειρείται από τη Δ/νση Δ.Ε. Πειραιά, ύστερα από σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας.

Το ΔΣ θεωρεί πως δυο μήνες μετά τη λειτουργία των σχολείων είναι πρωτοφανές και αντιπαιδαγωγικό να γίνονται αλλαγές στον αριθμό των τμημάτων κάποιων σχολείων. Το Υπ. Παιδείας αντί να μεριμνήσει για την έγκαιρη κάλυψη των κενών (ιδιαίτερα στα γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν ακόμα κενά διδακτικού προσωπικού), δημιουργεί προβλήματα στη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία των ήδη λειτουργούντων σχολείων.

Υπενθυμίζουμε πως ενώ στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει θεσμοθετηθεί σαν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα το 25 στην Δευτεροβάθμια είμαστε άτυπα στο 27-28. Το αίτημα της ΟΛΜΕ είναι για 20 μαθητές τουλάχιστον στα τμήματα των κατευθύνσεων παραμένει αίτημα. Επίσης, απαιτούμε να θεσμοθετηθεί η αναλογία των 10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια σε όλους τους τύπους σχολείων όχι μόνο για λόγους παιδαγωγικούς αλλά και υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα πρέπει να λαμβάνονται υπ? όψιν και οι ειδικές συνθήκες στέγασης (μικρές αίθουσες σε δημόσια και ιδιωτικά ενοικιαζόμενα κτίρια και λοιπές συνθήκες του κτιρίου), σύνθεση μαθητών τμήματος, ελλείψεις σε γνωστικά αντικείμενα από τους μαθητές, ακόμα ελλείψεις στο χειρισμό της γλώσσας από μαθητές κλπ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Δ.Ε. Πειραιά για το παραπάνω θέμα σήμερα Δευτέρα 12-11-2012 στις  14:00 και

καλεί τους συναδέλφους, γονείς και μαθητές να ενισχύσουν τη φωνή μας με την παρουσία τους.

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      ο Γ. Γραμματέας

Ι. Βαρδουνιώτης                            Νικ. Καλογερόπουλος