ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από τις 22-7-13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν. 4172/13.

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.
Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας στους τομείς  υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής- κομμωτικής.

Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;
Στην εύφορη  κοιλάδα των υποσχέσεων
πολλοί πέθαναν από την πείνα……….
Οι καθηγητές που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα , είμαστε διαρκώς σε συναντήσεις με τους υπευθύνους, που μας έφεραν σ’ αυτήν την οικτρή κατάσταση, παλεύοντας με αξιοπρέπεια και με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει για την αποκατάσταση της δωρεάν δημόσιας παιδείας  και την επιστροφή στις θέσεις μας στις οποίες τοποθετηθήκαμε αξιοκρατικά με επετηρίδα ή με ΑΣΕΠ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ
Για την ιστορία, τη Δευτέρα 4-11-13 έγινε δράση διαμαρτυρίας-κατάληψης στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά (εκλογική του περιφέρεια) ζητώντας διάλογο με τον υπουργό ο οποίος με την υπογραφή που έβαλε , έβγαλε σε διαθεσιμότητα – απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς και γκρέμισε τα όνειρα 20.000 μαθητών που είχαν εγγραφεί στους τομείς Υγείας -Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής , Κομμωτικής.
Οι θέσεις των διαθέσιμων καθηγητών είναι :
-Να γυρίσουν οι κατηργημένοι τομείς στην Δ/θμια Εκπ/ση
-Να επιστρέψουν οι εκπ/κοί στις θέσεις τους ή σε εκπ/κές δομές του υπουργείου παιδείας
-Να μην χάνονται εκπ/κές ώρες στην Γ’ τάξη, λόγω έλλειψης καθηγητών και οι καθηγητές ειδικοτήτων να πληρώνονται με το 75% του μισθού τους και να κάθονται στα σπίτια τους γιατί είναι σε διαθεσιμότητα.
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!!!!!!!
Ο υπουργός , υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο ότι θα απορροφήσει 1200 εκπ/κούς σε Δ.ΙΕΚ και ΣΕΚ ώστε να λειτουργήσουν κανονικά. Είναι μέσα Νοεμβρίου και δεν έχουμε καμία απάντηση. Στα Δ. ΙΕΚ 8 από τις 16 ειδικότητες είναι της Νοσηλευτικής, και από τους 1200 εκπ/κούς που,<<λέει>> ότι θα απορροφήσει στα ΙΕΚ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκπ/κός της ειδικότητας νοσηλευτικής ΠΕ1810, ενώ προκηρύσσει θέσεις ωρομισθίων στις οποίες δεν μπορούν να λάβουν μέρος οι διαθέσιμοι εκπ/κοί της πιο πάνω ειδικότητας γιατί είναι σε διαθεσιμότητα. ΠΑΡΑΛΟΓΟ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ!!!!
Ο υπουργός, απών στην Αλβανία, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και μετά από την πίεση που ασκήθηκε με το κάλεσμά μας για συνέντευξη  τύπου σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια (δεν δόθηκε δημοσιότητα γιατί δεν συμφέρει να ακούγεται η φωνή του κόσμου) μας παρέπεμψε στον σύμβουλο της TASΚ FORCE εξωθεσμικό παράγοντα του υπουργείου παιδείας.
Την Τρίτη 5-11-13, στην πολύωρη συνάντηση δεκάδων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον κυρ Λάσκαρη στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΙΘ, εξελίχθηκαν διάλογοι απείρου κάλλους. Οι απαντήσεις που πήραμε από τους υπευθύνους κάθε άλλο παρά μας καθησύχασαν. Πώς άλλωστε; Όταν ακούς εκφράσεις του τύπου:
< ΑΛΛΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ>,
<ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ>,
<ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ>.
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!!!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

ΒΑΣΩ ΣΑΜΟΛΑΔΟΥ