B ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ -Ανακοίνωση για αξιολόγηση

Συνάδελφοι,

Σε σχέση με το επίμαχο θέμα της αξιολόγησης που κάθε φορά που αλλάζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επαναφέρεται σαν το μοναδικό θέμα που η δήθεν «λύση» του θα μας απαλλάξει από τα δεινά της εκπαίδευσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ

θεωρεί πως σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου (εκπαιδευτικά και άλλα  συνέδρια της  ΟΛΜΕ) ηαξιολόγηση είναι μια διαδικασία που έχει σαν στόχο τη συνεχή βελτίωση όλων των συντελεστών της εκπαίδευσης. Σε καμιά περίπτωση η αξιολόγηση δεν μπορεί να αναφέρεται μόνο στον εκπαιδευτικό, να έχει χαρακτήρα «τιμωρίας» ούτε να συνδέεται με τη βαθμολογική ή τη μισθολογική εξέλιξή του. Είμαστε αντίθετοι με την αξιολόγηση που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας, επειδή έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσα από τη μισθολογική καθήλωση όσων δεν «προάγονται» και με βεβαιότητα δεν αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και στην επαγγελματική βελτίωση του εκπαιδευτικού.

Το ερωτηματολόγιο το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλεί να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί, δίνοντας «κωδικούς» πρόσβασης είναι υποκριτικό. Πρόκειται για ενέργεια του  υπουργείου που με το πρόσχημα της συμμετοχής και της ανωνυμίας, προσπαθεί να αποφύγει τις θέσεις του οργανωμένου κλάδου για την αξιολόγηση. Η καταγραφή αυτή, που ακόμα και σαν στατιστική δεν είναι αξιόπιστη, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εκφράσει τη βούληση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ να μην το συμπληρώσουν.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις κλάδου για το θέμα αυτό.

το Δ.Σ.