Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ -Πρόσκληση ? κάλεσμα για Γ.Σ. Δευτέρα 24-09-2012

Συνάδελφοι,

 

Βιώνουμε μια εποχή, που το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με ευθύνη των κυβερνήσεων χρεοκόπησε. Η έλλειψη κανόνων, ελέγχων και ο προσανατολισμός του κεφαλαίου και των προϊόντων του σε υπερτιμολογημένες «επενδύσεις», οδήγησαν την οικονομία της χώρας και των Ευρωπαϊκών χωρών του νότου σε αδιέξοδο. Και αντί το σύστημα αυτό, να χρεωθεί τις ζημίες από την αλόγιστη διαχείριση που έκανε, καλούνται οι εργαζόμενοι και οι κοινωνίες να πληρώσουν και ήδη πληρώνουν τις συνέπειες και τα χρέη που συσσώρευσαν?

? Η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος (σ.κ.) γίνεται με δική μας ευθύνη. Ξεκινά από τη δική μας επιλογή να μη συμμετέχουμε στις διαδικασίες του. Η απαξίωση του Δημόσιου σχολείου με την πολιτική που εφαρμόζεται, συμπαρασύρει μαζί της και τη δική μας απαξίωση. Έτσι κάμπτονται οι αντιστάσεις, είναι πιο εύκολη η υποβάθμισή του η οποία «εμπεδώνεται» στην κοινωνία και γίνεται εύκολη πλέον η παράδοση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η συμμετοχή και η πολιτική ενότητα είναι το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα του σ.κ.  ? πρέπει να συμμετέχουμε στις δράσεις του σ.κ. στις Γ.Σ. και τις εκλογές. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και με τη συμμετοχή μας να δίνουμε κάθε φορά την πρέπουσα απάντηση στις αποφάσεις της πολιτείας που βλάπτουν τα συμφέροντα του κλάδου.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 26-09-2012
 και στα συλλαλητήρια
    Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            ο  Γ. Γραμματέας

Ι. Βαρδουνιώτης                                                  Νικ. Καλογερόπουλος