ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ καταγγέλλει τις αστοιχείωτες παρεμβάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Α. Λιάκου, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι «θα πρέπει να γίνει ρύθμιση ώστε ο χρόνος διδασκαλίας και ο εργασιακός χρόνος των εκπαιδευτικών να μη συμπίπτουν». 
Προφανώς ο κ. Λιάκος ζει με την εντύπωση ότι οι καθηγητές κάνουμε μόνο μάθημα στο σχολείο και φεύγουμε. Ότι η γραφειοκρατία του σχολείου διεκπεραιώνεται από μόνη της. Ότι οι απουσίες των μαθητών καταχωρούνται αυτόματα. Ότι το myschool είναι αυτοδιαχειριζόμενο και ότι οι γονείς εξυπηρετούνται στα σχολεία από αυτόματα μηχανήματα εξυπηρέτησης κηδεμόνων. 
Τον ενημερώνουμε ότι οι καθηγητές, που έχουν δει τα τελευταία χρόνια τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 50% και το διδακτικό τους ωράριο να αυξάνεται, συνεχίζουν με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να διεκπεραιώνουν καθημερινά ένα βουνό (συχνά άχρηστων) γραφειοκρατικών διαδικασιών πολύ πέρα από τις ώρες διδασκαλίας τους. Επιπλέον τον ενημερώνουμε ότι οι καθηγητές διορθώνουν τα γραπτά των μαθητών και προετοιμάζουν τα μαθήματά τους εκτός και των ωρών εργασίας τους. 
Αν αυτά τα στοιχειώδη δεν τα γνωρίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου τότε οφείλει να παραιτηθεί! Αν αυτές είναι οι θέσεις γύρω από τις οποίες ζητείται από τον κλάδο να κάνει διάλογο τότε γίνεται ολοφάνερο ότι για άλλη μία φορά προσπαθούν να φορτώσουν όλες τις ανεπάρκειες του Εκπαιδευτικού Συστήματος στον τελευταίο υπεύθυνο για αυτές ? τον εκπαιδευτικό.