ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Τη Δευτέρα 29/2 το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, κατόπιν πρωτοβουλίας του, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ:

1. Έθεσε το ζήτημα της κατανομής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στα σχολεία του Κορυδαλλού ζητώντας η κατανομή των μαθητών να συνεχίσει να γίνεται με γνώμονα τη διασφάλιση τουλάχιστον τριών τμημάτων της Α΄ τάξης σε κάθε Γυμνάσιο, ώστε να μην καταργηθεί η θέση του υποδιευθυντή σε κανένα Γυμνάσιο και να μη χαθούν οργανικές θέσεις συναδέλφων. Ο Διευθυντής ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι κινείται στην ίδια κατεύθυνση, πραγματοποιώντας μικρές παρεμβάσεις στα όρια των περιοχών των Γυμνασίων με επιπλέον στόχο το να αποφεύγονται κενά στα σχολεία και αχρείαστες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει μεταγραφές πέρα από τις απολύτως νόμιμες και αναγκαίες αφού αυτό δημιουργεί συστηματικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 

2. Το Δ.Σ. ζήτησε επιπλέον να τηρηθεί η διάταξη που προβλέπει ότι ο κάθε μαθητής που έχει μαθησιακές δυσκολίες θα πρέπει να υπολογίζεται ως τρεις (3) μαθητές κατά τον σχηματισμό των τμημάτων προκειμένου να μην γεμίζουν τα τμήματα με μαθητές, στερώντας από τους συναδέλφους τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το μάθημα και τις γραπτές δοκιμασίες στις ανάγκες και αυτών των μαθητών. Ο Διευθυντής διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η σχετική νομοθεσία κατά τον σχηματισμό των τμημάτων.

3. Σχετικά με τα ΕΠΑ.Λ. το Δ.Σ. ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ώστε να λειτουργήσουν και την επόμενη χρονιά – έστω και αν είναι ολιγομελή – τα τμήματα των ειδικοτήτων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, το οποίο ο Διευθυντής το αποδέχτηκε. Ειδικά για τα ΕΠΑ.Λ. ο Διευθυντής δήλωσε την πρόθεση του οι τομείς να υπολογίζονται διαιρώντας το σύνολο των τμημάτων τους με το 3 που είναι το ελάχιστο όριο για τη σύσταση ενός τομέα. Επίσης δήλωσε ότι δημιουργείται νέο ΕΠΑ.Λ. στο Κερατσίνι όπου θα έχει σίγουρα δύο ναυτικές ειδικότητες και ότι αναζητούνται οι υπόλοιπες. Το Δ.Σ. ζήτησε να ενημερωθεί για το αν το νέο ΕΠΑ.Λ. θα έχει κοινές ειδικότητες με το ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού και για το αν υπάρχει πρόθεση μεταφοράς ειδικοτήτων. Ο Διευθυντής διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

4. Το Δ.Σ. ενημέρωσε τον Διευθυντή για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα 4 σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κορυδαλλού τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα.

5. Το Δ.Σ. ζήτησε να σταματήσει το φαινόμενο της τοποθέτησης των συναδέλφων σε περισσότερα από δύο σχολεία, καθώς και οι παράτυπες ευνοϊκές τοποθετήσεις σε οργανικά και λειτουργικά κενά όπως έχουν παρατηρηθεί σε προηγούμενα έτη.