Συντονισμός κοινών δράσεων

Κορυδαλλός, 8/11/2016

Αρ. Πρωτ: 039

Προς – ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κοιν – ΟΛΜΕ

– Εκπαιδευτικούς Σχολείων ΕΛΜΕ Πειραιά

– Εκπαιδευτικούς Σχολείων Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά

Συντονισμός κοινών δράσεων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε συνάντηση για να προγραμματίσουμε από κοινού, συνδικαλιστικές δράσεις που θα δώσουν ηχηρές απαντήσεις στην νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Παιδεία. Πιστεύουμε ότι η στενή συνεργασία των δύο ΕΛΜΕ θα δώσει νέα δυναμική και συσπείρωση στο συνδικαλιστικό κίνημα του Πειραιά.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά, με τη δύναμη που της δίνει η εμπιστοσύνη και τα εξαιρετικά ψηλά ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων (από τα κορυφαία σε πανελλαδικό επίπεδο), σας καλεί σε ειλικρινή διάλογο με μοναδικό στόχο τη συγκρότηση ενός ενιαίου δυνατού μετώπου πέρα από ευκαιριακές παραταξιακές σκοπιμότητες που κάνουν μόνο ζημιά στον κλάδο.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η διαιρετική και υπεροπτική στάση απέναντι σε συναδέλφους της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η στάση αυτή δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή ούτε να μένει αναπάντητη επ? αόριστο. Η εποχή που η ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπιζόταν ως κομματικό λάφυρο προκειμένου να εξασφαλιστούν μικροκομματικά οφέλη πρέπει να παρέλθει οριστικά. Σας επισυνάπτουμε και την σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας την οποία η ΕΛΜΕ Πειραιά είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να δείξει ότι η νέα γενιά συνδικαλιστών δε στοχεύει σε ψηφοθηρικό πλιάτσικο αλλά στην δυναμική κινηματική απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα της παιδείας. Η εσωστρέφεια και η περιχαράκωση είναι προβλήματα που οφείλουμε να λύσουμε.