Eγγραφή στη δύναμη της ΟΛΜΕ


Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά

(σχολεία Κορυδαλλού)

Σολωμού 2-4

ΤΚ 181-22

Τηλ. : 210 ? 4967670

       : 210 ? 4969327

e-mail : belmepeiraia@yahoo.gr

 
Κορυδαλλός 7-03-2005

                

Προς

το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι,

1)   Αντίγραφο της αίτησης που καταθέσαμε στο πρωτοδικείο Πειραιά για την τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της ΕΛΜΕ.

2) Αντίγραφο της πράξης ορισμού ημερομηνίας συζήτησης στο

πρωτοδικείο (8/4/2005) για την αποδοχή και δημοσίευση της τροποποίησης.

3)   Αντίγραφο με το τροποποιημένο άρθρο 1, όπως θα ισχύει (Αφού η «ασάφεια» στη διατύπωση του ποια σχολεία περιλαμβάνει η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά που επισημάνατε, σας «ανάγκασε» να μην μπορείτε να μας εγγράψετε στη δύναμή της ΟΛΜΕ)

  1. 4)Αντίγραφο του πρακτικού συγκρότησης του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ύστερα από τις εκλογές που πραγματοποιήσαμε.

 

  1. 5)Ενυπόγραφη κατάσταση των μελών της ΕΛΜΕ από την οποία προκύπτει ότι όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ υπηρετούν σε σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού,

Και ζητάμε την εγγραφή μας στη δύναμη της ΟΛΜΕ, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται.

 

Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να αποφασίσουμε εμείς, οι καθηγητές του Κορυδαλλού, για την τοπική συνδικαλιστική έκφραση που θα έχουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας αυτό σε άλλους.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις ενέργειες της ΕΛΜΕ Πειραιά και των παρατάξεων που την συγκροτούν. Χωρίς καμιά επαφή ή συνεννόηση με τη μητρική ΕΛΜΕ Β΄ Δυτ. Αττικής, χωρίς καμιά συνεννόηση έστω με εκλεγμένους στο Δ.Σ. της μητρικής ΕΛΜΕ από σχολεία του Κορυδαλλού, αγνοώντας αποφάσεις των καθηγητών του Κορυδαλλού και της μητρικής ΕΛΜΕ, αποφάσισαν εκείνοι για μας. Μας αμφισβήτησαν το δικαίωμα ύπαρξης με το αιτιολογικό ότι με το καταστατικό μας, θα μπορούσαν να εγγραφούν και καθηγητές από τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας (επειδή τα σχολεία της Νίκαιας και του Κορυδαλλού ανήκουν στο 2ο γραφείο Δ.Ε. Πειραιά). Δεν εγγράψαμε κανένα εκπαιδευτικό από σχολείο της Νίκαιας, όπως φαίνεται και από τις καταστάσεις των ψηφισάντων. Η τροποποίηση που καταθέσαμε ύστερα από καταστατική Γ.Σ. δηλώνει τις προθέσεις μας.

Αντίθετα η ΕΛΜΕ Πειραιά εγγράφει επιλεκτικά από το σχ. έτος 2002-03 καθηγητές από σχολεία του Κορυδαλλού στη δύναμή της.

Συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά γίνονται χωρίς την παρουσία δικαστικού; Ότι η Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής κατέθεσε ένσταση προσβάλλοντας την επιλεκτική εγγραφή καθηγητών από σχολεία του Κορυδαλλού ως μελών στην ΕΛΜΕ Πειραιά στις εκλογές του 2002 και του 2003 η οποία εξετάστηκε(;) από το Δ.Σ.(!) και απορρίφθηκε με το «έτσι θέλουμε έτσι μας αρέσει».

Είμαστε ΕΛΜΕ που δημιουργήθηκε με τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τη σύμφωνη γνώμη της μητρικής ΕΛΜΕ Β΄Δυτ. Αττικής και δεν θα ανεχθούμε την επιβολή αποφάσεων προσώπων και μειοψηφιών στη δική μας βούληση.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                       ο Γ. Γραμματέας

 

 

ΜΑΡ. ΜΠΑΡΟΥΜΑ                                               ΝΙΚ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ