Τροποποίηση του αρχικού καταστατικού

Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Σχολεία Κορυδαλλού)

Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός

Τ.Κ. 181-22

Τηλ.   : 210 ? 4975599

FAX   : 210 ? 4942545

e-mail :belmepeiraia@yahoo.gr

Κορυδαλλός 8/4/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο Πειραιά τροποποίηση του αρχικού καταστατικού μας ώστε η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά να περιλαμβάνει μόνο τους καθηγητές που ανήκουν ή υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού. Κι? αυτό γιατί οι «συνάδελφοι» από την ΕΛΜΕ Πειραιά θεώρησαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εγγραφούν στη νέα ΕΛΜΕ και καθηγητές από το Δήμο Νίκαιας.

Όμως η ΕΛΜΕ Πειραιά κατέθεσε ένσταση(!) να μην τροποποιηθεί το καταστατικό μας. Με δόλιο στόχο να καθυστερήσει εκβιαστικά η εγγραφή της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού στη δύναμη της ΟΛΜΕ. Η ενέργεια αυτή απεκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις τους. Είναι γνωστή σε όλους μας η αντιδημοκρατική λειτουργία ορισμένων ατόμων και παρατάξεων. Αλλά το γεγονός αυτό είναι και ανήθικο. Ελάχιστοι «συνάδελφοι» από σχολεία του Κορυδαλλού, παρά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των καθηγητών του Κορυδαλλού έχουν εγγραφεί στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Με φασιστικό τρόπο θέλουν να μας επιβάλουν στο που θα ανήκουμε. Δεν είναι πρώτη φορά που σαν μειοψηφία θέλουν να επιβάλλονται στην πλειοψηφία. Ο φασισμός είναι η ιδεολογία τους. Μονίμως χωρίς τη συμμετοχή των καθηγητών, μας μεταφέρουν τις «αποφάσεις τους».

Είναι γνωστό πως το συνδικαλιστικό κατεστημένο που λειτουργεί πλέον με μαφιόζικο τρόπο, δε μπορεί να προσφέρει τίποτα στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Ο αγώνας από τα άτομα αυτά, επικεντρώνεται στο να κατέχουν κάποιες «θέσεις» να μην κάνουν μάθημα, να μην πηγαίνουν στο σχολείο, να μην δουλεύουν δηλαδή, αλλά να υποδεικνύουν σε όλους εμάς που καθημερινά μοχθούμε, τι πρέπει να κάνουμε.

Αυτή τους η ενέργεια, δυναμώνει τον αγώνα και τη θέλησή μας να μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά στην ΕΛΜΕ που δημιουργήσαμε. Στις προσεχείς εκλογές για εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ όλοι οι καθηγητές των σχολείων του Κορυδαλλού, θα πάρουμε μαζικά μέρος και θα εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπροσώπους για το συνέδριο, στην ΕΛΜΕ Κορυδαλλού.

Θεωρούμε πως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ευθύνη για την καθυστέρηση και την ανοχή που επέδειξε στις εκβιαστικές ενέργειες της ΕΛΜΕ Πειραιά οι οποίες προσβάλλουν όλους τους εργαζόμενους καθηγητές των σχολείων του Κορυδαλλού..

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εγγράψει άμεσα στη δύναμή της την Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά που καλύπτει τα σχολεία του Κορυδαλλού και το καταστατικό της με την τροποποίηση που κατετέθη, πληροί όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής, αίτημα που κατέθεσαν στην τελευταία Γ.Σ. Προέδρων και εννέα (9) ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα.

Το Δ.Σ.

Μπαρούμα Μαρία : Πρόεδρος

Πετρουτσάς Τάσος : Αντιπρόεδρος

Καλογερόπουλος Νίκος : Γ.Γραμματέας:

Αθανασάκος Θανάσης : Ταμίας

Παναγόπουλος Δημήτρης : Οργ. Γραμματέας

Στεφανίδης Γιώργος, Ευστρατίου Σόλων : Μέλη