Ανακοίνωση για Γ.Σ. προέδρων


Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά

(σχολεία Κορυδαλλού)

Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός ΤΚ 181-22

Τηλ. :210 ? 4975599

Fax :210 ? 4942545

email:belmepeiraia@yahoo.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                            

Συνάδελφοι,

 

Άλλη μια συνδικαλιστική χρονιά ξεκινά και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει αφήσει στην τύχη τους, τρία χρόνια τώρα, 285 συναδέλφους που ίδρυσαν το Νοέμβριο του 2003 την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού, πρωτοβάθμιο σωματείο που λειτουργεί από τότε νόμιμα, με καταστατικό εγκεκριμένο από το πρωτοδικείο Πειραιά και με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων (στις τελευταίες εκλογές για Δ.Σ. ΕΛΜΕ ψήφισαν 235 συνάδελφοι).

Οι καθηγητές των σχολείων του Κορυδαλλού θεωρούν ότι τα όρια της υπομονής τους έχουν εξαντληθεί και καλούν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αναλάβει τις ευθύνες του, εγγράφοντας με τις προβλεπόμενες διαδικασίες την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού στη δύναμη της ΟΛΜΕ.

Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να έχουμε σε τοπικό επίπεδο τη δική μας συνδικαλιστική έκφραση. Θέλουμε να είμαστε πολίτες, εκπαιδευτικοί και μέλη ενός συνδικαλιστικού κινήματος που έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα και όχι υπήκοοι ενός παρωχημένου συνδικαλιστικού κατεστημένου, στο οποίο ο κομματισμός, το ρουσφέτι και τα προσωπικά συμφέροντα κυριαρχούν και αναιρούν κάθε έννοια θεσμικής και δημοκρατικής λειτουργίας. Πιστεύουμε σε ένα ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα και φαίνεται πως αυτό ενοχλεί.

Ιστορικά μέχρι σήμερα, η ΟΛΜΕ δέχεται τη συμμετοχή μιας νέας ΕΛΜΕ στις διαδικασίες των συνελεύσεων των προέδρων μέχρι την εγγραφή της, ως παρατηρητή, με δικαίωμα λόγου και χωρίς δικαίωμα ψήφου. Σε όλες τις συνελεύσεις προέδρων που έχουμε από την ίδρυσή μας προσέλθει, δεν μας δίνεται ούτε ο λόγος?

 

²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²

 

Έγινε έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 28/09/2006 13:00 ? 15:00

το μεσημέρι χωρίς άδεια ή διευκόλυνση, στην οποία προσήλθαν

65 συνάδελφοι.

υπερψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ (62 ΝΑΙ, 3 ΛΕΥΚΟ)

υπερψηφίστηκε το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ (48 ΝΑΙ, 7 ΟΧΙ, 10 ΛΕΥΚΟ)

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

 

Νικ. Καλογερόπουλος                                           Αναστ. Πετρουτσάς