Έγγραφο προς ΟΛΜΕ με αίτηση για εγγραφή στην ΟΛΜΕ


Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

(σχολεία Κορυδαλλού)

Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός Τ.Κ. 181-22

Τηλ. : 210 ? 4975599 FAX : 210 ? 4942545

email :belmepeiraia@yahoo.gr

Κορυδαλλός 19/4/2007

Αρ. πρωτ.: 14                                                

 

Προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι,

 

Επανερχόμενοι σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από τη δικαστική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού μας, πληροφορηθήκαμε πως η ΕΛΜΕ Πειραιά έξω από κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δεοντολογία έκανε νέα παρέμβαση στο Πρωτοδικείο Πειραιά, στη διαδικασία της δημοσίευσης του καταστατικού.

Παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με σχετικό έγγραφο, είχε ζητήσει από την εν λόγω ΕΛΜΕ να αποσύρει την παρέμβαση που είχε κάνει πριν δυο χρόνια στο Πρωτοδικείο, οι «συνάδελφοι» του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, αφού μας ταλαιπώρησαν και μας υπέβαλαν σε υπέρογκα δικαστικά έξοδα, συνεχίζουν τις δικαστικές παρεμβάσεις, στερώντας από τους συναδέλφους των σχολείων του Κορυδαλλού, τέσσερα χρόνια τώρα, τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση στην ΟΛΜΕ, γνωρίζοντας ό,τι οι παρεμβάσεις τους έχουν σα στόχο, να επιβραδύνουν αυτό που τελικά θα γίνει. Δηλαδή την εγγραφή της νέας ΕΛΜΕ στη δύναμη της ΟΛΜΕ.

Είναι αδιανόητο με τέτοιες απαράδεκτες παρεμβάσεις να προκαλείται η στέρηση πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τα θεσμοθετημένα όργανα της ΟΛΜΕ (Δ.Σ. και Γ.Σ. προέδρων) να μη δίνουν λύση στην αδικία που βιώνουμε.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί θετικά στην αμέσως επόμενη Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ την εγγραφή της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά (σχολεία Κορυδαλλού) στην δύναμη της ΟΛΜΕ.

 

Υπενθυμίζουμε την απόφαση 286/2007 του Πρωτοδικείου Πειραιά η οποία :

  1. 1)Δέχεται την από 20-1-2005 αίτησή μας για τροποποίηση του καταστατικού μας. (σελ. 7)
  2. 2)Διατάσσει την δημοσίευση της τροποποίησης του καταστατικού μας όπως κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά. (σελ 7)
  3. 3)Απορρίπτει την από 7-4-2005 παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά κατά της τροποποίησης του καταστατικού μας, (σελ 7)
  4. 4)Καταδικάζει την ΕΛΜΕ Πειραιά στην καταβολή των δικαστικών εξόδων -250 ευρώ – (σελ. 7)
  5. 5)Θεωρεί ότι από τα έγγραφα που προσκομίσαμε στο δικαστήριο τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την τροποποίηση του καταστατικού μας (σελ 6)
  6. 6)Θεωρεί ότι η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά έχει αναγνωρισθεί από το Πρωτοδικείο Πειραιά ως πρωτοβάθμιο σωματείο με τελεσίδικη δικαστική απόφαση (5503/2004) και έχει καταχωρηθεί νόμιμα στο βιβλίο σωματείων (αυξ. αρ. 4299/1323/22-3-3004) του Πρωτοδικείου Πειραιά. (σελ 6)
  7. 7)Θεωρεί ότι με την τροποποίηση του καταστατικού ικανοποιείται και το αίτημα της ΕΛΜΕ Πειραιά διότι στη Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά πλέον μπορούν να εγγράφονται εκπαιδευτικοί μόνο από τα σχολεία του Κορυδαλλού και όχι από τα σχολεία του 2ου Γραφείου (που περιλαμβάνει και σχολεία της Νίκαιας. σελ 6)

 

 

Συνάδελφοι,

 

Όταν ένα δικαστήριο καταδικάζει κάποιον για φόνο, η απόφαση εκτελείται από τα όργανα της πολιτείας και ο ένοχος πηγαίνει στη φυλακή. Ο δικηγόρος του, μπορεί να υποβάλλει έφεση. Μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, δεν τον βγάζουν από τη φυλακή. Παραμένει στη φυλακή γιατί ισχύει η πρωτόδικη απόφαση.

 

Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω αυτονόητα, πρέπει να εισηγηθείτε θετικά στην αμέσως επόμενη Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ την εγγραφή της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά (σχολεία Κορυδαλλού) στην δύναμη της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η οποία συζητήθηκε διεξοδικά σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού.

Διαφορετικά θα είναι η δεύτερη διετία στην οποία οι εκπρόσωποι που θα εκλέξουν οι συνάδελφοι των σχολείων του Κορυδαλλού για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο. Πιστεύουμε πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει με τις παραλείψεις του και εξυπηρετώντας μικρόθωρες σκοπιμότητες εκπαιδευτικούς από τη συμμετοχή και τη συνδικαλιστική δράση.

 

 

 

 

                                             Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Νικ. Καλογερόπουλος                                           Αναστ. Πετρουτσάς