ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Κορυδαλλός, 19/1/2017
Αρ. Πρωτ: 01

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει και καταδικάζει τη φασιστική εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος την Τρίτη 17 Ιανουαρίου που, με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό, επιτέθηκε σε δασκάλους, συνδικαλιστές, γονείς και φορείς της περιοχής που συνεδρίαζαν εν όψει της έναρξης μαθημάτων σε παιδιά προσφύγων. Όλη αυτή η χυδαία επίθεση έγινε με την ανοχή των αστυνομικών που ήταν παρόντες και αφενός δεν παρεμπόδισαν την παράνομη εισβολή στο σχολείο, ούτε έκριναν σκόπιμο να συλλάβουν κανέναν που βιαιοπραγεί μέσα στο χώρο του σχολείου και ενώπιον μαθητών δημοτικού.
Η ομάδα των χρυσαυγιτών, ως αυτόκλητος προστάτης, εισέβαλε βίαια στο σχολείο προκειμένου να σώσει την πατρίδα από τα 6χρονα παιδάκια(!) που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου. Γιατί για την Χρυσή Αυγή ο τελευταίος κρίκος της πυραμίδας της εξουσίας είναι πάντα ο εύκολος στόχος. Όπως, στις ίδιες γειτονιές, ήταν στόχος οι Αιγύπτιοι ψαράδες, όπως ήταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, όπως ήταν ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι.
Η κυβέρνηση και η αστυνομία οφείλουν να αποφασίσουν αν τα σχολεία πρέπει να προστατεύονται από εισβολές ή αν θα είναι εκτεθειμένα και στο μέλλον όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) σε αντιδημοκρατικές βίαιες καταστάσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της καταρχάς στο θέμα της διαμονής των προσφύγων και κατά δεύτερον να εφαρμόσει με το γρηγορότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο πολιτικές εκπαίδευσης των προσφύγων και των παιδιών τους. Οφείλει να διερευνήσει επίσης τη στάση όσων αστυνομικών φαίνεται ακόμα να διατηρούν ?εκλεκτές συγγένειες? με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Οι πολίτες και οι γονείς οφείλουμε να αντισταθούμε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές που διδάσκουν μόνο το μίσος.
Σταθερή θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, όπως άλλωστε και όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, ασχέτως αν είναι παιδιά Ελλήνων, μεταναστών ή προσφύγων.

– Τα σχολεία είναι οι χώροι στους οποίους πρέπει να παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και η ευθύνη και ο σχεδιασμός ανήκει στο Υπουργείο και τους εκπαιδευτικούς.
– Καμία συμμορία φασιστών δεν μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις της και μάλιστα με πρακτικές άνομες και απάνθρωπες.
-Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε καθημερινά με σθένος και παρρησία απέναντι σε κάθε μορφής αυταρχισμό και αδικία.
– Με το ίδιο θάρρος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα παιδιά. Και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να πάει στο σχολείο.
Ως άμεση απάντηση:
– ΚΑΛΟΥΜΕ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, σε αντιφασιστική πορεία στις 11.00, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
– Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποδοχή των παιδιών όταν αυτά έρθουν στα σχολεία.

                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑipografes-600x200