Δημοκρατική Παιδεία

Η ρητορική του μίσους, της ξενοφοβίας, της ανελαστικότητας στην διαφορετικότητα και εν τέλει του φασισμού προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Για τον λόγο αυτό η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού ? Αγ. Βαρβάρας και τον Δήμο Κορυδαλλού συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τη «Δημοκρατική Παιδεία».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει στους εκπαιδευτικούς εργαλεία με τα οποία μπορούν να εμφυσήσουν στους μαθητές τους τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η εκδήλωση αφορά εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00
στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού
.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Δημοκρατική Παιδεία που συνδιοργάνωσε η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού ? Αγ. Βαρβάρας και τον Δήμο Κορυδαλλού.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γεράσιμος Κουζέλης και η ομάδα της Δημοκρατικής Παιδείας.
Παρευρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων όλων των βαθμίδων.
Επίσης παρακολούθησαν την εκδήλωση οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας κ. Σταύρος Κασιμάτης και κ. Γιώργος Καπλάνης, ο Διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Μουμούρης, ο αναπληρωτής διευθυντής Π/θμιας εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Κρατημένος, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Πειραιά κος Στάθης Σκλαβενίτης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ανδρέας Χατζάκης και μέλη της Ένωσης , ο κος Μπαταγιάννης Κων/νος μέλος τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο κ. Γιώργος Μακρυνός Πρόεδρος ΟΑΠ και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ. Βάιος Μανώλης – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας, ο κ. Παύλος Γερακάρης Εντεταλμένος για θέματα επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε πολύ τις νηπιαγωγούς κα Άννα Καπνουτζή, κα Σοφία Σιδηροπούλου και την κα Ελένη Λιντζαροπούλου από το τμήμα των δημοσίων σχέσεων του δήμου Κορυδαλλού που έκαναν την εκδήλωση να πετύχει