ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΑΠΟ Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι

 

       ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ. Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων από τα κόμματα της συμπολίτευσης όσον αφορά την Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την ΑΔΙΠΠΔΕ, δηλαδή Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(όπως οίκος Αξιολόγησης ΜOODYS).

     Αυτοί θα πληρώσουν αδρά για να μας κατηγοριοποιήσουν, να μας υποβαθμίσουν, να μας απολύσουν και να μας μετατρέψουν σε σχολείο «Ζούγκλα» με σκοπό την διάλυση των εργασιακών και ανθρωπίνων σχέσεων μας.

     Στόχος της αξιολόγησης είναι η απόκρυψη-συσκότιση των ευθυνών της πολιτείας για τη κατάσταση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η μεταφορά των ευθυνών για τα προβλήματα, τα κενά και τις στρεβλώσεις του σχολείου στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

   Οι σχολικοί σύμβουλοι καλούνται να αλλάξουν ρόλο και να γίνουν αξιολογητές, βαθμολογητές και ¨Αγροφύλακες¨ των συναδέλφων τους όπως και κριτές απολύσεων. Μ΄ αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται ο επιστημονικός ρόλος τους.

     Οι Δ/ντές των σχολείων καλούνται να επιμορφωθούν με σεμινάρια (Μάρτιος ?Ιούνιος 2013) επί της διαδικασίας.

     Η κυβέρνηση δίνοντας τέτοιες εξουσίες σε μονοπρόσωπα όργανα της διοίκησης, με αυθαίρετο υποκειμενικό τρόπο υπονομεύει τον ρόλο του Συλλόγου των διδασκόντων αλλά και την αξιοκρατία γιατί η αξιολόγηση είναι μονοπρόσωπη και υποκειμενική.

     Τα ποσοστά και οι ποσοστώσεις είναι κατάπτυστα και αυθαίρετα. Δεν μπορούν να αποφευχθούν με αυθαιρεσίες και δεν μπορούν να αποδειχθούν από κρινόμενο γιατί είναι υποκειμενικές.
    
       Μετά από όλα αυτά έχουμε και την τοπική Αυτοδιοίκηση (ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) να οφείλει στη Σχολική Επιτροπή για την σχολική περίοδο 2011-12, το ποσό των 120.000 ?. Παρ όλο που το 2012 είχαμε μείωση της επιχορήγησης 40% δηλαδή από 176.000? σε 105.000? δεν έχουν φθάσει ακόμα στο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής.
     Καταγγέλουμε την Κυβέρνηση για την μείωση της επιχορήγησης του 2012 αλλά και τον Δήμο Κορυδαλλού για την απαράδεκτη καθυστέρηση της χρηματοδότησης των σχολείων μας με συνέπεια την υπολειτουργία τους.
     Διεκδικούμε το μέρος της επιχορήγησης του κράτους για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ακόμα δεν έχει καταβληθεί στην Σχολική Επιτροπή για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

sfragida_ELME%20copy