ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΝΤΡΙΑ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Την Τετάρτη 18/2 το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά,κατόπιν πρωτοβουλίας του, συναντήθηκε με την Διευθύντρια της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Ε. Μανδαλή. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ:

1. Έθεσε το ζήτημα της κατανομής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στα σχολεία του Κορυδαλλού και ιδιαίτερα το ζήτημα του 4ου Γυμνασίου, το οποίο, σύμφωνα με την κατανομή που κοινοποιήθηκε από τη Διεύθυνση, θα μείνει με δύο τμήματα στην Α΄ τάξη. Ζήτησε από την Διευθύντρια να τροποποιηθούν τα όρια των σχολείων, έτσι ώστε τη νέα χρονιά όλα τα Γυμνάσια να έχουν από τρία τμήματα στην Α΄ τάξη και να υπάρξει εγγύηση ότι όλα τα σχολεία θα έχουν τουλάχιστον εννέα τμήματα το καθένα, ώστε να υπάρχει υποδιευθυντής σε κάθε σχολείο και να μη χαθούν οργανικές θέσεις. Η Διευθύντρια απάντησε ότι η κατανομή, που έγινε πρόσφατα, είναι ενδεικτική και ότι το φθινόπωρο θα προκύψουν νέα δεδομένα και δήλωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μπει στη διαδικασία αλλαγής ορίων. Πρόσθεσε ότι, εάν η ΕΛΜΕ μπορεί να προτείνει νέα όρια, θα τα δεχτεί. Η ΕΛΜΕ πρότεινε τις επόμενες ημέρες νέα όρια, που εξασφάλιζαν τρία τμήματα στην Α΄ τάξη, σε όλα τα Γυμνάσια, αλλά η Διευθύντρια τελικά δεν τα έκανε αποδεκτά. Το θέμα για την ΕΛΜΕ δεν έχει κλείσει ακόμα.

2. Έθεσε το θέμα της γραμματειακής υποστήριξης του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, στο οποίο οι συνάδελφοι αναγκάζονται να αναλαμβάνουν υπέρμετρο φόρτο γραμματειακής εργασίας. Η Διευθύντρια δήλωσε ότι, με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα που έχει στα χέρια της για το εν λόγω σχολείο, υπάρχουν καθηγητές που συμπληρώνουν ωράριο μέσω της γραμματειακής υποστήριξης και επομένως έχουν άνεση προγράμματος για να αναλάβουν την εργασία αυτή. Η ΕΛΜΕ δήλωσε ότι αυτό δεν έχει σχέση με το πραγματικό πρόγραμμα που ακολουθείται στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, όπου δεν εμφανίζεται κανένας καθηγητής να συμπληρώνει ωράριο μέσω γραμματειακής υποστήριξης και την δουλειά αυτή την έχουν αναλάβει πολλοί συνάδελφοι πλήρους ωραρίου.

3. Η ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκε που καθηγητές αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία επέστρεψαν στην θαλπωρή των γραφείων, μετά τις εκλογές, αντί να βοηθήσουν τους μάχιμους συναδέλφους μας στα σχολεία. Η Διευθύντρια απάντησε ότι αξιοποιεί την εμπειρία αυτών των καθηγητών σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης και ότι θα διατεθούν στα σχολεία τους για μία μόνο ημέρα την εβδομάδα, στην οποία μέρα μπορούν να αξιοποιηθούν όπου κριθεί χρήσιμο.

4. Ζήτησε να μην υπάρξει στη νέα σχολική χρονιά καμία συγχώνευση, πράγμα το οποίο δέχτηκε η Διευθύντρια.

5. Τέλος η Διευθύντρια πληροφόρησε την ΕΛΜΕ ότι οι υπερωρίες των συναδέλφων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04, που έχουν αναλάβει προγράμματα θα πληρωθούν κανονικά και ότι τα τμήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αποτελούνται από 22-23 παιδιά.