ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Β΄ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σχολεία Κορυδαλλού)

logo_elmeΠρος τους εκπαιδευτικούς σχολείων Κορυδαλλού

Θέμα : Τι άλλο θα δούμε !

Όταν ψηφίζεται ένας καινούργιος Νόμος για την λειτουργία των σχολείων σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης πρέπει πάντα να ξεκινάει από την πρώτη τάξη του σχολείου. Δηλαδή οι υπόλοιπες τάξεις πρέπει να ολοκληρώσουν με τον προηγούμενο Νόμο. Αυτό έπρεπε να γίνει και στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με τις Β΄ και Α΄ τάξεις αντίστοιχα των Τομέων που δεν προβλέπονται στο Νέο Τεχνολογικό Λύκειο.

Έπειτα από την ψήφιση του Νόμου 4172/2013 ακολούθησαν χιλιάδες ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την λειτουργία της Β΄ τάξης στα ΕΠΑΛ και Α΄ τάξη στις ΕΠΑΣ.

 

Μετά λοιπόν από την έκδοση τριών εγκυκλίων με το ίδιο θέμα, με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας, που προσπαθούσαν να απαντήσουν στο πιο πάνω ζήτημα, άρχισαν σιγά ? σιγά να υλοποιούνται τα αυτονόητα.

Με την εγκύκλιο με αρ. 149331/Γ2/14-10-2013 δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές της Β΄ τάξης του ΕΠΑΛ να γραφούν όσοι θέλουν στο «Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών».

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον «Τομέα Υγείας Πρόνοιας» των ΕΠΑΛ και τους υπόλοιπους Τομείς των ΕΠΑΣ, που έχουν καταργηθεί.

Επίσης πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των μαθητών στους τομείς αυτούς που έληξε στις 16-10-2013 δηλαδή μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της εγκυκλίου.

Απαιτούμε να λειτουργήσουν άμεσα όλοι οι Τομείς που καταργήθηκαν ώστε όλοι οι μαθητές που το επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Τομέα που επιθυμούν.

Απαιτούμε να επανέλθουν οι δέκα εννέα (19) συνάδελφοι μας των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από την περιοχή του Κορυδαλλού αλλά και οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

sfragida_ELME%20copy