Β ΄ ΕΛΜΕ Πειραιά -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ

Στις εκλογές της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012 από τις 9:00 πμ μέχρι τις 5:00 μμ στο 5ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού (πρώην ΕΠΛ Κορυδαλλού) 

? Σολωμού 2-4 θα ψηφίσουμε για τους εκπροσώπους μας στο τοπικό ΠΥΣΔΕ (Πειραιά), στο Περιφερειακό ΑΠΥΣΔΕ  (Αττικής) και στο κεντρικό ΚΥΣΔΕ.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Δ/νση Δ.Ε. Πειραιά, ζήτησε και πέτυχε τον ορισμό εκλογικού κέντρου στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων των σχολείων του Κορυδαλλού.
 
         Στο σημείο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ θέλει να επισημάνει πως με τους Ν. 1264/82, 1566/85 και το ΠΔ  1/2003 ? ΦΕΚ 1/3-01-2003 θεσμοθετήθηκαν τα παραπάνω υπηρεσιακά συμβούλια ύστερα από απαίτηση της ΟΛΜΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η συμμετοχή μας στην ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων σε αυτά είναι αυτονόητη. Η ελεύθερη μέρα που δίνεται για το σκοπό αυτό από τον παραπάνω νόμο ήταν απαίτηση του κλάδου και δίνεται για όσους θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Η αξιοποίηση θεσμών μέσα απ΄ τους οποίους προάγεται η δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία  και η δικαιοσύνη προς όφελος των συναδέλφων και τελικά της παιδείας, είναι επίσης αυτονόητη, όπως και η υποχρέωσή μας για τη στήριξη τέτοιων οργάνων.

Στη φάση αυτή η στήριξη συνίσταται  στη συμμετοχή μας στην εκλογή εκπροσώπων στα παραπάνω όργανα.

Πρέπει επίσης στις Γ.Σ. να καταδικάζονται  οι περιπτώσεις που στα υπηρεσιακά συμβούλια δημιουργούνται εστίες «μικροεξουσίας», πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης «ημετέρων» που προφανώς δημιουργούν αδικίες σε άλλους συναδέλφους.

Στις εκλογές αυτές δεν απαιτείται πληρωμή συνδρομής.

 
για το Δ.Σ.
 

Ο Πρόεδρος                                                        ο Γ. Γραμματέας

 

Ι. Βαρδουνιώτης                                                 Νικ. Καλογερόπουλος